Teta Marijina fina klopa: Čoko jafa kolač

Pre-prefini kolačić bez kuhanja i pečenja i parenja…

Kora:

  • 1 šalica lješnjaka mljevenih
  • 1 šalica badema mljevenih
  • 1 šalica indijskih oraščića mljevenih
  • 1 šalica suncokretovih sjemenki mljevenih
  • 1 šalica kokosovog brašna
  • 2 žlice rastopljenog kokosovog ulja
  • 12 prethodno namočenih i izmiksanih datulja
  • na vrh noža vanilija praha
  • 1 žlica kakao praha
  • 2 žlice tople vode

Sve sastojke dobro izmiješati da dobijete gustu smjesu. Nanijeti ju u donji dio kalupa i pritisnuti.

Žele:

  • sok od 5 mandarina
  • 1,5 žlica agar-agar praha

Iscijeđeni sok zagrijati, staviti agar-agar praha (umjesto želatine koja sadrži životinjske sastojke) te dobro promiješati i izliti na koru.

Glazura:

  • 2 banane,
  • 1 avokado,
  • 1 žličica meda
  • 1 žličica kakao praha
  • 1 žličica rastopljenog maslaca

Glazuru izraditi štapnim mikserom i nanijeti na sloj želea.

Kalup s kolačem staviti u hladnjak da se stisne.

Dobar tek 

X