Prekrasna čokoladna torta od slanutka je pravo otkriće i nema pečenja u pećnici!
Kora:
- 1 šalica mljevenih oraha
- 1 šalica mljevenih lješnjaka
- 1 šalica mljevenih badema
- ½ šalice kokosovih mrvica
- 1 žlica otopljenog kokosovog ulja
- 10 datulja namočenih u soku od jedne naranče
Datulje namočene u soku naranče izblendati (može i štapnim mikserom) te pomješati sve sastojke u jednoličnu masu. Premjestiti u kalup za tortu i dobro utisnuti.
Fil:
- 3 šalice kuhanog slanutka
- malo vode u kojoj se kuhao slanutak
- 10 dkg maslaca
- 10 dkg otopljene čokolade
- 5 natopljenih izmiksanih datulja
- 1 žlica kakao praha
- malo ruma
Kuhani slanutak izblendati (ili miksati štapnim mikserom) uz dodavanje vode u kojoj se kuhao. Dodati sve preostale sastojke i promješati. Dobivenu masu staviti na koru u kalupu.
Slanutak je najbolje natopiti preko noći, pa sutradan skuhati. Mora biti dobro skuhan da bi se mogao što bolje izmiksati, a može se kupiti već kuhani u konzervi.
Glazura:
- 10 dkg čokolade
- 10 dkg maslaca
- 3 kapi vrele vode
Otopiti na pari čokoladu i maslac, dodati vrelu vodu i preliti preko fila.
Kalup s tortom staviti u hladnjak da se stisne.
Dobar tek