Teta Marijina fina klopa: Čokoladna torta od slanutka

Prekrasna čokoladna torta od slanutka je pravo otkriće i nema pečenja u pećnici!

Kora:

  • 1 šalica mljevenih oraha
  • 1 šalica mljevenih lješnjaka
  • 1 šalica mljevenih badema
  • ½ šalice kokosovih mrvica
  • 1 žlica otopljenog kokosovog ulja
  • 10 datulja namočenih u soku od jedne naranče

Datulje namočene u soku naranče izblendati (može i štapnim mikserom) te pomješati sve sastojke u jednoličnu masu. Premjestiti u kalup za tortu i dobro utisnuti.

Fil:

  • 3 šalice kuhanog slanutka
  • malo vode u kojoj se kuhao slanutak
  • 10 dkg maslaca
  • 10 dkg otopljene čokolade
  • 5 natopljenih izmiksanih datulja
  • 1 žlica kakao praha
  • malo ruma

Kuhani slanutak izblendati (ili miksati štapnim mikserom) uz dodavanje vode u kojoj se kuhao. Dodati sve preostale sastojke i promješati. Dobivenu masu staviti na koru u kalupu.

Slanutak je najbolje natopiti preko noći, pa sutradan skuhati. Mora biti dobro skuhan da bi se mogao što bolje izmiksati, a može se kupiti već kuhani u konzervi.

Glazura:

  • 10 dkg čokolade
  • 10 dkg maslaca
  • 3 kapi vrele vode

Otopiti na pari čokoladu i maslac, dodati vrelu vodu i preliti preko fila.

Kalup s tortom staviti u hladnjak da se stisne.

Dobar tek 

X