Teta Marijina fina klopa: Energetski zalogajčići

Fenomenalan okus i nevjerojatna energetska vrijednost ovih “zalogajčića” su doprinijeli da postanu jedni od najdražih u Studiju. Recept je jednostavan ali morate pripremiti dio dan ranije radi namakanja, a ako imate dehidrator, olakšat će te si pripremu.

sastojci:

  • 2 šake badema
  • 2 šake lješnjaka
  • 3 šake indijskih oraščića
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • 1 žlica kakao u prahu
  • 1 šaka datulja (namočenih dan ranije)
  • vanilije na vrh noža
  • voda po potrebi

Isjeckajte bademe, lješnjake, indijske oraščiće i datulje – nešto na sasvim sitno, a ako volite da krcka pod zubima, ostavite i malo većih komada. Sve sastojke izmješajte da se sjedine, a ako je masa pregusta, dodajte malo vode.

Žlicom napravite oblike (slađi su kada su nepravilni)  i stavite u dehidrator na cijelu noć.  Ako nemate dehidrator, a imate pećnicu na zrak, stavite na 45 stupnjeva barem 4 sata.

Dobar tek!

Recept inspiriran receptom drage nam Tine koja organizira sjajnu školu sirove hrane Zelenarium

X