Fenomenalan okus i nevjerojatna energetska vrijednost ovih “zalogajčića” su doprinijeli da postanu jedni od najdražih u Studiju. Recept je jednostavan ali morate pripremiti dio dan ranije radi namakanja, a ako imate dehidrator, olakšat će te si pripremu.
sastojci:
- 2 šake badema
- 2 šake lješnjaka
- 3 šake indijskih oraščića
- 1 žlica kokosovog ulja
- 1 žlica kakao u prahu
- 1 šaka datulja (namočenih dan ranije)
- vanilije na vrh noža
- voda po potrebi
Isjeckajte bademe, lješnjake, indijske oraščiće i datulje – nešto na sasvim sitno, a ako volite da krcka pod zubima, ostavite i malo većih komada. Sve sastojke izmješajte da se sjedine, a ako je masa pregusta, dodajte malo vode.
Žlicom napravite oblike (slađi su kada su nepravilni) i stavite u dehidrator na cijelu noć. Ako nemate dehidrator, a imate pećnicu na zrak, stavite na 45 stupnjeva barem 4 sata.
Dobar tek!
Recept inspiriran receptom drage nam Tine koja organizira sjajnu školu sirove hrane Zelenarium