Teta Marijina fina klopa: juha od blitve i špageti od povrća s kremastim dimljenim umakom

Proljeće stiže i želimo iskoristiti sve blagodati mladih biljaka – zato ručak više ne kuhamo 

Sjednite na bicikl, pravac tržnica i pokupite domaće proizvode za ovaj zdravi ručak!

HLADNA JUHA OD BLITVE

sastojci:

  • blitva – jedna vezica
  • mladi luk – 2 komada
  • česnjak – 1 režanj
  • delikatesni kvasac –  1 žličica,
  • papar i sol prema ukusu

Sve sastojke izblendati u blenderu ili ručnim mikserom te poslužiti odmah u tanjuru.

ecc_recept1_2

ŠPAGETI OD POVRĆA S KREMASTIM DIMLJENIM UMAKOM

sastojci špageti:

  • mrkva – 1 komad
  • tikvica – 1 komad
  • korijen brokule – 1 komad
  • kelj – nekoliko listova sitno sjeckanih
  • crvena rog paprika – 1 komad

sastojci umak:

  • 100 grama namočenih oraha (ostavite preko noći ili barem 8 sati)
  • 10 polovica sušenih rajčica (namočite ih u 150ml vode na 20 minuta)
  • 1 žlica soja umaka
  • 20gr prehrambenog kvasca
  • 2 žlice limunovog soka
  • dimljena paprika
  • limunov sok
  • sezam

Orahe, sušene rajčice i vodu u kojoj su bili stavite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. U blender stavite i ostatak sastojaka za umak i još malo miksajte.

Izrežite povrće na tanke trakice ili se poslužite spiralizatorom (vrlo zgodan aparatić pomoću kojeg npr. tikvicu u par poteza pretvorite u špagete – ima ih za kupiti u većim trgovinama) i stavite na tanjur.

Preko povrća stavite umak te pospite sezamom

Dobar tek!

X