Proljeće stiže i želimo iskoristiti sve blagodati mladih biljaka – zato ručak više ne kuhamo
Sjednite na bicikl, pravac tržnica i pokupite domaće proizvode za ovaj zdravi ručak!
HLADNA JUHA OD BLITVE
sastojci:
- blitva – jedna vezica
- mladi luk – 2 komada
- česnjak – 1 režanj
- delikatesni kvasac – 1 žličica,
- papar i sol prema ukusu
Sve sastojke izblendati u blenderu ili ručnim mikserom te poslužiti odmah u tanjuru.
ŠPAGETI OD POVRĆA S KREMASTIM DIMLJENIM UMAKOM
sastojci špageti:
- mrkva – 1 komad
- tikvica – 1 komad
- korijen brokule – 1 komad
- kelj – nekoliko listova sitno sjeckanih
- crvena rog paprika – 1 komad
sastojci umak:
- 100 grama namočenih oraha (ostavite preko noći ili barem 8 sati)
- 10 polovica sušenih rajčica (namočite ih u 150ml vode na 20 minuta)
- 1 žlica soja umaka
- 20gr prehrambenog kvasca
- 2 žlice limunovog soka
- dimljena paprika
- limunov sok
- sezam
Orahe, sušene rajčice i vodu u kojoj su bili stavite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. U blender stavite i ostatak sastojaka za umak i još malo miksajte.
Izrežite povrće na tanke trakice ili se poslužite spiralizatorom (vrlo zgodan aparatić pomoću kojeg npr. tikvicu u par poteza pretvorite u špagete – ima ih za kupiti u većim trgovinama) i stavite na tanjur.
Preko povrća stavite umak te pospite sezamom
Dobar tek!