Teta Marijina fina klopa: Kolač od kestena

Obožavamo kolače od kestena…odnosno, obožavamo sve sa kestenom.

Biskvit:

  • 5 jaja
  • 14 dkg kesten pirea
  • 1 žlica bademovog brašna
  • 2 rebra čokolade

4 bjelanjka izlupati i ostaviti sa strane. Izmutiti četiri žumanjka i jedno cijelo jaje s 14 dkg kesten pirea, 1 žlica bademovog brašna i rastopljena dva rebra čokolade za kuhanje. U smjesu dodati izlupane bjelanjke i lagano promješati. Staviti peći na 180 C oko 20 minuta (ovisi o pećnici, provjerite i na 15 minuta )

Fil:

  • 35 dkg kesten pirea
  • 1 žličica meda
  • 12 dkg maslaca
  • 2 žličice ruma

Kesten pire izmiješati sa žličicom meda, maslacom i rumom. Staviti na pečeni i ohlađeni biskvit.

Glazura:

  • 20 dkg čokolade
  • 7 dkg maslaca
  • 3 kapi vrele vode

Otopiti na pari čokoladu i maslac, dodati vrelu vodu i odmah premazati kolač.

Kalup s kolačem staviti u hladnjak da se stisne.

Dobar tek 

X