Obožavamo kolače od kestena…odnosno, obožavamo sve sa kestenom.
Biskvit:
- 5 jaja
- 14 dkg kesten pirea
- 1 žlica bademovog brašna
- 2 rebra čokolade
4 bjelanjka izlupati i ostaviti sa strane. Izmutiti četiri žumanjka i jedno cijelo jaje s 14 dkg kesten pirea, 1 žlica bademovog brašna i rastopljena dva rebra čokolade za kuhanje. U smjesu dodati izlupane bjelanjke i lagano promješati. Staviti peći na 180 C oko 20 minuta (ovisi o pećnici, provjerite i na 15 minuta )
Fil:
- 35 dkg kesten pirea
- 1 žličica meda
- 12 dkg maslaca
- 2 žličice ruma
Kesten pire izmiješati sa žličicom meda, maslacom i rumom. Staviti na pečeni i ohlađeni biskvit.
Glazura:
- 20 dkg čokolade
- 7 dkg maslaca
- 3 kapi vrele vode
Otopiti na pari čokoladu i maslac, dodati vrelu vodu i odmah premazati kolač.
Kalup s kolačem staviti u hladnjak da se stisne.
Dobar tek