Teta Marijina fina klopa: štrudla od bundeve

Svi smo papali štrudlu od bundeve, ali vjerujte, ne ovakvu 

Sada je pravo vrijeme za ovaj recept jer su tržnice pune ovih prekrasnih plodova jeseni!

sastojci:

  • kore od heljde
  • bundeva Turkinja
  • cimet
  • med
  • grožđice
  • maslac

Kore od heljde možete pronaći u bolje opskrbljenim trgovinama i one daju poseban okus ovoj štrudli. Kore odmotajte, uzmite jednu ili dvije (ovisi volite li s malo više kora ili manje) svaku pokvasite malo i premažite maslacem. Bundevu Turkinju naribajte, (ako nemate vremena, na tržnici imate za kupiti već naribanu ) i stavite na 3/4 kora.

Preko bundeve stavite malo cimeta (nemojte pretjerivati jer može preuzeti sve arome), grožđice te malo meda. Razmišljajte dok stavljate med i grožđice da se štrudla rola pa da ne bude na jednom mjestu jako slatko od puno meda, a ne drugom nimalo meda.

Štrudlu zarolajte i ponovite proces dok god imate kora, bundeva ili mjesta u tepsiji 

Stavite u pećnicu na cca. 180 stupnjeva pola sata. Kada bude pečena, premažite ju maslacem i ostavite da malo odmori.

Dobar tek!

X