Svi smo papali štrudlu od bundeve, ali vjerujte, ne ovakvu
Sada je pravo vrijeme za ovaj recept jer su tržnice pune ovih prekrasnih plodova jeseni!
sastojci:
- kore od heljde
- bundeva Turkinja
- cimet
- med
- grožđice
- maslac
Kore od heljde možete pronaći u bolje opskrbljenim trgovinama i one daju poseban okus ovoj štrudli. Kore odmotajte, uzmite jednu ili dvije (ovisi volite li s malo više kora ili manje) svaku pokvasite malo i premažite maslacem. Bundevu Turkinju naribajte, (ako nemate vremena, na tržnici imate za kupiti već naribanu ) i stavite na 3/4 kora.
Preko bundeve stavite malo cimeta (nemojte pretjerivati jer može preuzeti sve arome), grožđice te malo meda. Razmišljajte dok stavljate med i grožđice da se štrudla rola pa da ne bude na jednom mjestu jako slatko od puno meda, a ne drugom nimalo meda.
Štrudlu zarolajte i ponovite proces dok god imate kora, bundeva ili mjesta u tepsiji
Stavite u pećnicu na cca. 180 stupnjeva pola sata. Kada bude pečena, premažite ju maslacem i ostavite da malo odmori.
Dobar tek!