Voćnoj tortici u ljetno vrijeme malo tko može odoljeti pa tako ni mi.
sastojci:
za koru:
- 3 jaja
- 3 žlice bezglutenskog brašna,
- 5 žlica oraha,
- 8 namočenih i izblendanih datulja
- 1 žlica rastopljenog kokosovog ulja.
za fil:
- 20 dkg namočenih i izblendanih indijskih oraščića s 1 dcl. vode,
- 2 datulje
- malo vanilije u prahu.
za ukras:
- jagode
- maline
- žele od tapioke
- čokolada
Jaja odvojiti i bjeljanke dobro izlupati. Datulje namočiti i izblendati. Sve sastojke za koru izmiješati i na kraju lagano dodati bjelanjke. Izliti smjesu u kalup za voćnu tortu i peći u pećnici (temperatura i vrijeme ovise o pećnici, probajte na 180 stupnjeva nekih 15 minuta).
Indijske oraščiće namočite i izblendajte. Povežite sve sastojke za fil u gustu smjesu i izlijte na ohlađenu koru.
Poslagati jagode i kupine te preliti želeom od tapioke. Ukrasiti jagodama umočenim u čokoladu.
Dobar tek!