Teta Marijina fina klopa: Voćna tortica

Voćnoj tortici u ljetno vrijeme malo tko može odoljeti pa tako ni mi.

sastojci:

za koru:

  • 3 jaja
  • 3 žlice bezglutenskog brašna,
  • 5 žlica oraha,
  • 8 namočenih i izblendanih datulja
  • 1 žlica rastopljenog kokosovog ulja.

za fil:

  • 20 dkg namočenih i izblendanih indijskih oraščića s 1 dcl. vode,
  • 2 datulje
  • malo vanilije u prahu.

za ukras:

  • jagode
  • maline
  • žele od tapioke
  • čokolada

Jaja odvojiti i bjeljanke dobro izlupati. Datulje namočiti i izblendati. Sve sastojke za koru izmiješati i na kraju lagano dodati bjelanjke. Izliti smjesu u kalup za voćnu tortu i peći u pećnici (temperatura i vrijeme ovise o pećnici, probajte na 180 stupnjeva nekih 15 minuta).

Indijske oraščiće namočite i izblendajte. Povežite sve sastojke za fil u gustu smjesu i izlijte na ohlađenu koru.

Poslagati jagode i kupine te preliti želeom od tapioke. Ukrasiti jagodama umočenim u čokoladu.

Dobar tek!

X